U trendu

Užasna tragedija: Šta je nateralo celu porodica da skoči sa 7. sprata

Petoro članova porodice iz Francuske prošlog četvrtka palo je s balkona zgrade u Montreu u Švajcarskoj, a novi nalazi u istrazi ukazuju na to da su bili deo Prepper pokreta i živeli u potpunoj izolaciji. Koristili su tek dve sobe u petosobnom stanu u kojem su živeli, prenosi Blick.

Što je tačno nateralo petočlanu porodicu u toliki očaj da svi skoče s balkona još uvek nije poznato, a policijski službenici kantona Vaud i dalje intenzivno istražuju ovaj slučaj.

Policija se nada da će više detalja i motiv za ovakav čin uspeti da sazna od jedinog preživjelog člana porodice. Reč je o 15-godišnjem dečaku koji je trenutno u bolnici, više nije u životnoj opasnosti, a nije poznato da li je policija već pokušala da obavi razgovor s njim.

S obzirom na to da je porodica iz Francuske, brojni francuski mediji posvetili su se ovoj priči, a navode da je porodica bila deo Prepper pokreta. Prepperi stvaraju zalihe hrane i lekova i pripremaju se tako za ‘sudnji dan’.

Prozori petosobnog stana bili su zapečaćeni, a porodica je koristila samo dve sobe dok je ostatak stana bio prekriven konzervama i lekovima, a komšije kažu da su neprestano naručivali ogromne količine paketa koji su im bili dostavljani pred vrata. Ovo ponašanje deluje poprilično čudno jer, barem na papiru, troje odraslih članova porodice nisu bili autsajderi.

Dve sestre bliznakinje bile su ćerke poznatog i cenjenog alžirskog pisca koji je ubijen pre 60 godina od strane desničarskog pokreta koji se protivio nezavisnosti Alžira. Ove godine obeleženo je 60 godina od njegove smrti na zahtev francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Francuski list Journal de Dimanche razgovarao je sa suprugom sestre preminule žene koji je rekao kako se s njima nije čuo preko 15 godina. Kaže da su šest meseci nakon što su se venčali naprasno prekinuli sav kontakt s njim. Više izvora navodi i da preminula osmogodišnja devojčica uopšte nije bila prijavljena u spisku stanara zgrade. Sada se čeka da policija u razgovoru s preživelim 15-godišnjakom rasvetli detalje ove tragične i bizarne misterije.

Porodica je prošlog četvrtka pala s balkona zgrade u centru Montrea u kantonu Vaud.

– Petero članova iste porodice je palo sa svog balkona na sedmom spratu. Muškarac, dve žene i devojčica su preminuli, a adolescent je hospitalizovan i u kritičnom je stanju – objavila je tada policija. Pre pada policija je porodici kucala na vrata da provere status školovanja dečaka kojeg je porodica podučavala kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)