U trendu

Uzbuna na Kapitolu zbog manjeg požara, nema povređenih

VAŠINGTON – Američki Kongres danas je bio blokiran, naređena je evakuacija, a ljudima je zabranjeno da ostanu u zgradi, drže se podalje od prozora i vrata, zbog malog požara nedaleko od zgrade Kapitola.

„Ne postoji pretnja po javnost“, navela je američka tajna služba na Tviteru dodajući da je Kongres, iz predostrožnosti, bio privremeno zatvoren, nakon što je nedaleko od kompleksa izbio manji požar, prenosi Rojters.

Policija Kapitola je navela da je, kako prenosi Glas Amerike, članovima Kongresa i osoblju savetovano da pronađu sklonište dok se incident ne istraži, a očevici su rekli da se u blizini kompleksa video dim.

Vatrogasna služba saopštila je da je ispod nadvožnjaka nedaleko od zgrade Kongresa izbio požar koji je ugašen, i da je dim verovatno posledica tog incidenta. Povređenih nije bilo.

Šef vatrogasne službe rekao je da se incident dogodio u 10.14 sati po lokalnom vremenu.

Kako je naveo, radilo se o minimalnom incidentu koji se i ne može smatrati incidentom.

Mediji su preneli da je zgrada američkog Kongresa bila blokirana tokom probne inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena, zbog „spoljne bezbednosne pretnje“, zbog čega je sprovedena i evakuacija zapadnog dela kapitola.

„Sve zgrade u okviru kompleksa kapitola su blokirane zbog spoljne bezbednosne pretnje. Nije dozvoljen ni ulazak ni izlazak, držite se podalje od spoljašnjih prozora i vrata, a ukoliko ste napolju potražite sklonište“, piše u poruci upozorenja poslatoj zaposlenima u Kapitolu, prenosi CBS.

To upozorenje je pročitano i preko megafona, a učesnicima probne inauguracije rečeno je da se odmah evakuišu.

Evakuisani su zapadno krilo Kapitola i prvi sprat.

Trenutno se hiljade vojnika nalaze oko Kapitola koji se priprema za inauguraciju izabranog predsednika Džoa Bajdena koja će se obaviti u sredu, 20. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar