U trendu

Uznemirujući snimak: Majka prodala novorođenče za 40 evra

Snimak nadzornih kamera prikazuje izbezumljenu majku Inu Petrovu koja drži svoju devet dana staru ćerku na aerodromu Omsk u Rusiji. Ona šeta okolo s bebom u rukama, znajući da provodi poslednje sekunde s njom.

Nezaposlena slikarka u jednom trenutku okreće se ka Nataliji Ždanovoj (43), koja je doletela iz Sankt Peterburga da bi uzela bebu.

Petrova nakon toga ljubi bebu koja je umotana u ćebe i predaje je Nataliji.

Ždanova je potom iskoristila lažni izvod iz matične knjige rođenih, u kojem je ona navedena kao majka bebe, prolazi kontrolu na aerodromu i vraća se u svoj rodni grad.

Na snimku, koji je objavio Istražni komitet, zatim se vidi neutešna majka koja briše suze s lica. Petrova je kasnije priznala kako je „bila histerična kada je predala bebu“ i dodala da se kaje zbog svog postupka i da bi volela da može da vrati vreme unazad.

Ždanova je Petrovoj dala 40 evra za bebu, piše „Dejli mejl“.

Istražitelji su rekli da je „Ždanova bila očajna da ima još jedno dete, nakon što je njen odrasli sin napustio porodični dom“ te je objavila oglas u kojem je navela da želi da usvoji dete.

– Moj muž i ja bismo voleli da dobijemo bebu staru do tri meseca. Svi dokumenti za usvajanje su spremni. Molim vas, pošaljite privatnu poruku za detalje, devojke drage, pomozite – napisala je u oglasu.

Ubrzo je stigao odgovor Petrove.

– Volela bih da usvojite moju ćerku jer ja nisam u mogućnosti da je odgajam – napisala je ona.

Sada su obje žene uhapšene i pokrenuta je krivična istraga u skladu sa zakonima o trgovini decom u Rusiji. Svakoj preti po 10 godina zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)