U trendu

Uznemirujući snimci: Policajci gaze masu pred sobom, novinarku gađali suzavcem (video)

U Americi poslednjih dana vlada totalni haos. Čak 25 gradova u 16 saveznih država proglasilo je policijski čas nakon što su se protesti zbog nasilne smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je ugušio policajac Derek Šuvin, iako se ovaj nije opirao, pretvorili u divljanje, paljenje policijskih automobila, pljačku i haos.

Na ulicama je i Nacionalna garda, ali protesti  su van kontrole.

Šokantan video stiže iz Bruklina gde su dva policajca autima pregazila protestante koji su ih pre toga napali.

Gradonačelnik Njujorka rekao je da ga je jako uznemirio taj incident i da mu je žao što su to policajci učinili.

– Gledam proteste godinama, ali oni ovde prete policajcima i žele da ih povrede. To se nije dogodilo u istoriji protesta ovoga grada. Policajci su ovde bili u takvoj situaciji da su ih napali i oni su morali da pobegnu od toga. Razumem ih, našli su se u nemogućoj situaciji – rekao je Bil de Blasio i dodao da neće objaviti policijski čas, iako je u Njujorku sinoć stanje bilo najgore.

I tokom protesta u drugim američkim grdovima bilo je napada sa obe strane, a jedan na novinarsku epiku zbeležen je kamerom.

Policajac u punoj opremi za razbijanje nereda je tokom protesta u Luivilu ispalio patron suzavca u televizijsku ekipu koja je prenosila dešavanja. U jednom trenutku se čuje kako novinarka Kejtlin Rast viče „Pucaju u nas“.

Kada su je voditelji iz studija pitali da li je dobro, rekla je da su u pitanju gumeni meci: „Gumeni su meci. U redu je. To su patrone suzavca“, rekla je Kejtlin Rast.

Ubrzo zatim, policajac je počeo da gađa i kamermana. Kada su novinarku pitali koga gađaju, rekla je: „Nas, nas direktno.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)