U trendu

Vašington: Podsticaj za vakcinacinaciju mladih

VAŠINGTON – Mjurijel Bouzer, gradonačelnica Vašingtona, najavila je da će gradske vlasti poklanjati slušalice ErPods kompanije Epl, vaučere i hiljade dolara poklona za školarine, kao podsticaj mladima da se vakcinišu.

Bouzerova je na svom Tviter nalogu objavila da će mladi uzrasta od 12 do 17 godina za primljenu prvu dozu vakcine dobijati ili par slušalica ErPods, ili vaučer u vrednosti od 51 dolara, simboilično jer je i Vašington D.C. proglašen 51. američkom državom, prenosi „Hil“.

Mladi, takođe, imaju priliku da osvoje nagradu od 25.000 dolara za školovanje, poručila je Bouzerova, koja je jedna od više lokalnih američkih lidera koji su tokom poslednjih meseci koristili različite podsticaje u pokušaju da povećaju broj vakcinisanih.

Pocetkom juna je guverner države Zapadna Virdžinija, republikanac Džim Džastis najavio je da će njegova država deliti novčane nagrade, vatreno oružje i kamione onima koji se vakcinišu, a novčane nagrade su takođe uvedene u državama Merilend, Mičigen i Ohajo, podseća „Hil“.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, oko 70 odsto stanovnika Vašingtona D.C. primilo je obe doze vakcine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.