U trendu

Veteran iz Petrinje priredo neprijatnost ministru branitelja Tomi Medvedu

ZAGREB – Ministar branitelja u hrvatskoj vladi Tomo Medved, koji je u pratnji premijera Andreja Plenovića tokom posete Baniji, doživeo je neprijatnost kada je u Petrinji sreo jednog veterana, koji mu je u lice sasuo nezadovoljstvo tokom obnove svoje kuće stradale u zemljotresu pre gotovo dve godine.

Video o ovom susretu objavio je zagrebački HRT.

Veteran je pri susretu ministra Medveda upitao da li dolikuje, kako je rekao, jednom branitelju i čoveku da živi u uslovima u kojima živi.

„Nije stvar branitelj, da ili ne“, odgovorio mu je Medved.

„Evo, ne treba da bude ni branitelj. Da li dolekuje čoveku u 21. veku da tako živi“, upitao je ponovo branitelj ministra.

Ministar Medved je pokušao da objasni šta je sve preduzimano za zbrinjavanje ljudi nakon zemljotresa od pre dve godine i dodao da je sada potrebno strpljenje.

Branitelj je, međutim, bio uporan i ministru poručio:

„Gospon Medved, da nije mojih drugara, ja bih i danas bio u ovoj kamp-kućici. Čitavu zimu smo proveli u kamp-kućici. Onda su moji branitelji iz Crnih mamba pomogli da izgradim ovu baraku. Niko drugi mi ništa nije pomogao. Vi vičete da ste mi pomogli, što ste mi pomogli?“

Veteran je zatim rekao da je obilazio kancelarije i Ministarstvo, ali da mu niko nije pomogao. U tom trenutku se na snimku HRT vidi žena koja mu govori da će ga primiti, što je izazvalo reakciju ministra Medveda.

„Nećete ga sada primiti, imali ste dve godine da primite čoveka“, rekao je ministar, kome to nije bila i jedina neprijatnost danas u Petrinji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar