U trendu

Vidović: Ništa novo o padu letiliče na Zagreb

ZAGREB – Današnja konferencija za novinare Županijskog državnog tužilaštva nije donela ništa neočekivano novo o padu bespilotne letilice na Zagreb pre više od mesec dana, izjavio je predsednik parlamentarnog Odbora za odbrano Franko Vidović.

Ocenio je iznenađujućim da nije utvrđeno postojanje 120 niti 40 kilograma eksploziva, već neka, kako je rekao, nedefinisna materija.

„Tu nije bilo ništa neočekivano novo od onoga što se već nije čulo u javnosti. S ovim podacima sam upoznat još na sastanku Odbora kada smo tražili informacije o padu drona“, rekao je Vidović za Hinu upitan za komentar informacija koje je iznelo Županijsko državno tužilaštvo.

Najbitnije je, kaže, da se tako nešto više ne ponovi s obzirom na to da nas je „kao NATO i Hrvatsku“ zateklo „donekle na spavanju“.

„Ne smemo više dopustiti ugrožavanje naših građana. Ovakvi incidenti se ne smeju ponavljati“, rekao je i dodao da se nada da su iz ovog događaja i NATO i hrvatske Oružane snage izvukli pouku.

Sada, kaže, nije ni bitno da li je u dronu bilo bombe ili ne, jer, „sam dron te veličine je sam po sebi pretnja“.

„Bitno je da, nasreću, niko nije poginuo i da nije došlo do značajnije štete“, kazao je Vidović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Predstavnici Županijskog državnog tužilaštva saopštili su ranije danas da je bespilotna letilica koja je pala na Zagreb u večernjim satima 10. aprila bila naoružana aviobombom, a uzrok pada bio je narušen problemima kod automatskog sletanja kod aktiviranja glavnog padobrana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.