U trendu

Više od 1.600 prijava zbog nelegalnog protesta

u Beču

BEČ, 13. februara (Tanjug) – Austrijska policija podnela je 1.605 prijava protiv lica koja su učestvovala, u petak posle podne u Beču, na auto-protestu protiv epidemioloških mera.

Policija u Beču zabranila je održavanje protesta automobilima dan pred održavanje, ali je ipak jedan broj protivnika epidemioloških mera vozilima privremeno blokirao saobraćaj.

Policija je obrazložila zabranu održavanja auto-protesta bukom i zagađanjem vazduha, kao i zbog planiranja blokada puteva.

Pošto su čuvari reda očekivali da će se mnogi oglušiti o zabranu, na prilazima Beča vršene su kontrole saobraćaja i sprečavani organizovani konvoji automobila.

U samom centru Beča formirale su se na više mesta manje kolone automobila, ali zbog mera policija došlo je samo do kratkotrajnog usporavanja saobraćaja, bez blokada puta.

Pošto je protest bio zabranjen, a i u Beču važi zabrana korišćenja sirene, policija je oštro delovala protiv učesnika protestnog konvoja.

Tako je podneto ukupno 1.605 prijava, oduzeto više tablica i vozačkih dozvola, te i naplaćena 41 kazna zbog kršenja saobraćajnih propisa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.