U trendu

Vise od 30 brodova Crnomorske flote na vezbama

MOSKVA – Više od 30 brodova Crnomorske flote iz Sevastopolja i Novorosijska učestvuje na vežbama u okviru velikih manevara ruske mornarice, saopštila je Crnomorska flota.

U početnoj fazi vežbi brodovi i jedinice obalskih trupa Crnomorske flote izašli su na more i na poligone, a vežbama komanduje komandant Crnomorske flote Igor Osipov, prenose RIA Novosti.

Cilj vežbe je odbrana obale poluostrva Krim, baza Crnomorske flote, kao i privrednih objekata i područja pomorske ekonomske aktivnosti od mogućih vojnih pretnji.

Tokom vežbi brodovi i jedinice obalskih trupa, kao i avijacija flote uvežbavaće raketna i artiljerijskih gađanja i raketne udare na ciljeve na moru, obali i u vazduhu.

U skladu sa planom obuke Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu, u periodu januar-februar održava se serija pomorskih vežbi ruskih flota, pod nadzorom komandanta ruske mornarice admirala Nikolaja Jevmenova.

Planirano je da na vežbama učestvuje ukupno više od 140 ratnih i pomoćnih brodova, više od 60 aviona, 1.000 jedinica vojne tehnike i oko 10.000 vojnika.

Vežbe se održavaju u trenutku kada su odnosi Rusije i zapada eskalirali zbog situacije oko Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar