U trendu

Vise od 80 muskaraca sumnjici se za grupno silovanje i pljac

JOHANESBURG – Više od 80 muškaraca osumnjičenih za grupno silovanje osam žena i oružanu pljačku ekipe za video produkciju u južnoafričkom gradu Krugersdorpu pojavilo se danas pred sudom.

Muškarci su uhapšeni u napuštenom rudniku nakon silovanja i pljačke koji su se odigrali nedaleko odatle, prenosi AP.

Navodi se da su osumnjičeni verovatno ilegalni rudari poznati kao „zama zamas“ (što na zulu jeziku znači „oni koji iskušavaju sreću“), a koji kopaju zlato u mnogim zatvorenim rudničkim oknima u oblasti Johanesburga.

Grupna silovanja dogodila su se kada su u četvrtak prošle nedelje naoružani ljudi napali ekipu koja je snimala muzički spot u jednom od napuštenih rudnika, saopštila je policija.

„Ekipa od 12 žena i 10 muškaraca bila je zauzeta snimanjem muzičkog spota kada ih je, kako se pretpostavlja, napala grupa naoružanih muškaraca ogrnutih ćebadima“, navodi lokalni policijski komesar.

Državni ministar policije Beki Čele kaže da su osumnjičeni naredili svima da legnu, te da su zatim silovali osam žena i ukrali sve njihove stvari, a ekipi oduzeli kompletnu video opremu pre nego što su pobegli“.

Policija, dodao je, istražuje 32 stavke silovanja.

Ministar kaže i da će laboratorijske analize DNK uzoraka silovanih žena biti korišćene za identifikaciju počinilaca silovanja.

AP dodaje da su mnogi od ilegalnih rudara stranci, a za rasprostranjen kriminal u ovoj oblasti, kažu lokalni stanovnici, takođe su okrivljene zama-zama bande ilegalnih rudara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar