U trendu

Višković: Nećemo dozvoliti opstrukciju projekta izgradnje gasovoda u RS

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras da Vlada RS ne može da dozvoli da se opstruišu projekti izgradnje gasovoda u Republici Srpskoj iz Federacije BiH i sa nivoa zajedničkih institucija BiH.

„Republika Srpska je do danas pretrpela milionske štete zato što se više od 10 godina opstruiše projekat izgradnje gasovoda od Novog Sela kod Bijeljine do Banjaluke i Prijedora“, rekao je Višković.

On je za ATV istakao da Republika Srpska nema ništa protiv da se radi južna konekcija gasovoda sa Hrvatskom, ali da isto tako treba dozvoliti Srpskoj da radi istočnu konekciju gasovoda.

Višković smatra da bi istovremeno trebalo da se reši pitanje južne i istočne konekcije gasovoda.

On je podsetio da je projekat izgradnje gasovoda u Republici Srpskoj investicija koja je prema preliminarnoj studiji opravdanosti iznosila više od dve milijarde evra, a danas je taj iznos veći.

Višković je podsetio da je u ovaj projekat bila uključena izgradnja dve gasne elektrane – na području Banjaluke i Prijedora, prenela je Srna.

Da je kojim slučajem ovaj projekat bio realizovan, Višković kaže da bi Republika Srpska danas imala daleko jeftiniji energent, bila poželjnija destinacija za strana ulaganja i građanima bi bio lakši život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar