U trendu

Višković: Pojedinci u FBiH da prestanu opstrukciju projekta gasifikacije Srpske

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Savet ministara da što pre usvoji predlog za zaključivanje međunarodnog sporazuma sa Srbijom o izgradnji gasne istočne interkonekcije i poručio pojedincima iz Federacije da prestanu da opstruišu projekat gasifikacije Republike Srpske.

Gasifikacija je, poručio je Višković, za Srpsku jedan od najvažnijih strateških projekata.

„Gasifikacija Republike Srpske je jedan od najvažnijih strateških projekata za Srpsku i krajnje je vreme da pojedinci iz FBiH prastanu da je opstruišu“, rekao je Višković i istakao da Republika Srpska neće odustati od realizacije ovako važnog projekta, koji je od vitalnog značaja za dalji ekonomski razvoj.

Premijer Višković ističe da opstrukcija projekta gasifikacije Srpske traje već nekoliko godina, te da odmah mora da prestane.

„Opstrukcija mora da prestane i da se ova tema ne koristi kao politička tema, jer polituzujući ovakav projekat namerno se i svesno nanosi šteta Republici Srpskoj i njenom razvoju“, kaže Višković.

Istakao je da Republika Srpska nema ništa protiv bilo kojeg projekta u drugom entitetu i da zato opstrukcija gasifikacije Republike Srpske mora odmah da prestane.

„Pitanje gasa i gasifikacije, regulativa kojom se uređuje ova oblast i druge predviđene procedure u potpunosti su u nadležnosti entiteta, odnosno Republike Srpske i tako će i ostati“, poručio je premijer Višković, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.