U trendu

Višković: Prijave o bombama politički obojene

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocenio je da su današnje prijave o postavljenim eksplozivnim napravama u školama širom Srpske politički obojene i da su očekivane, ali i da su ozbiljno shvaćene i da se preduzimaju neophodne mere.

„Ono što do sada znamo iz iskustva drugih jeste da je to na neki način usmereno i prema ljudima koji na bilo koji način imaju vezu sa Ruskom Federacijom“, rekao je Višković novinarima u Doboju, prenela je Srna.

Premijer je naveo da su prijave zaprimljene već u večernjim satima u utorak kada su krenule i provere.

Višković je istakao da se ne sme dozvoliti da bude ugrožen bilo koji građanin Republike Srpske, pogotovo dete, i da se ovakve stvari moraju veoma ozbiljno shvatiti, pa je za naredni period najavio preduzimanje svih neophodnih mera.

Govoreći o porukama, Višković je rekao da su one monstruozne i da, kako je rekao, naprosto ljudski um ne nože da razume da postoje takvi ljudi koji će to napisati.

„Mi nismo sigurni da oni nisu spremni da to i urade. Znate šta znači džihad i sve te stvari i mi u Republici Srpskoj to moramo dočekati ozbiljno i spremno“, kazao je Višković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar