U trendu

Vizer: Kabinsko osoblje rešilo situaciju u skladu sa obukom

BUDIMPEŠTA – Mađarska niskobudžetna avio-kompanija „Vizer“ saopštila je sinoć, povodom incidenta u njenom avionu koji je sa leta iz Bilunda u Danskoj ka Tuzli u BiH preusmeren na beogradski aerodrom, da je njeno kabinsko osoblje rešilo situaciju onako kako je za to obučeno.

„Let avio-kompanije Wiž Air W6 4278 Bilund – Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmeren je na Beograd. Nakon objave o preusmeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dvoje putnika. Naše kabinsko osoblje rešilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sleteo, a po sletanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima“, saopštili su iz „Vizera“.

Iz te kompanije su podsetili i da je za ostale putnike obezbeđen kopneni prevoz do Tuzle.

„Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju“, dodaje se u saopštenju koje su preneli mediji.

Protiv državljanina Danske S.I. (58) nadležnom tužilaštvu podnete su krivične prijave za izazivanje nacionalne, verske, rasne mržnje i netrpeljivosti kao i za ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora, a nakon incidenta koji je izazvao u avionu na aerodromu „NIkola Tesla“ u Beogradu.

Društvenim mrežama juče je kružio snimak na kojem S.I. u avionu psuje i vređa Srbe i preti da će ubiti sebe i suprugu zbog toga što je avion Vizera u kojem se nalazio, prinudno sleteo u Beograd zbog loših meteoroloških uslova u Tuzli.

Muškarac, kako prenose mediji, „nije želeo da ga vode u Srbiju“.

On je intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan, a nakon što je sprečen u nameri da otvori vrata tokom leta, isto je probala da uradi i njegova supruga.

Mediji javljaju i da je S.I. posle incidenta privela Granična policija na beogradskom aerodromu, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 24 časa zbog prekršaja, ali je kasnije njegovo ponašanje okarakterisano kao delo sa elementima krivične odgovornosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.