U trendu

Vlast u Tuzima formiraće Albanski forum sa Demokratama i Bošnjačkom strankom

PODGORICA – Koalicija partija Albanaca okupljenih u Albanski forum osvojila je 18 odborničkih mesta u Skupštini opštine Tuzi formiraće vlast sa jednim odbornikom Demokratske i Bošnjačke stranke.

Lider Albanaca Nik Đeljišaj zahvalio je glasačima na podršici i to što su, kako je dodao, cenili razvoj Malesije glasanjem za Albanski forum.

Đeljoš je zahvalio glasačima u zemlji i dijaspori i istakao da je impresioniran činjenicom da su osvojili veliki broj glasova na biračkim mestima gđe su upisani građani nealbanske nacionalnosti, što, prema njegovim rečima, dokazuje da su svi oni videli rezultate njihovog rada, programa i strategije razvoja.

„Albanski forum je koalicija svih Albanaca i Albanci su svoji na svome i mi imamo hiljadugodišnju tradiciju sloge i multietničke koegzistencije sa svima i to ćemo činiti i ubuduće, kroz jednake mogućnosti za sve naše građane“, rekao oje Đeljošaj a gubitnicima ovih izbora poručio da imaju samo jednu obavezu – da se izvini Malesiji zbog pokušaja verskih podela i da se povuku.

„Sud o njihovim postupcima na nedeljnim izborima dali su građani na demokratski i fer način. Malesija je ponosna na svoje sinove i kćeri i Albanski forum će ponosno i snažno nastaviti razvoj naše voljene domovine“, naveo je Đeljošaj, preneo je portol podgoričkog Dana.

Kako su ranije danas preneli podgorički mediji, Albanski forum je pobedu na jučerašnjim lokalnim izborima proslavili zastavama Albanije i SAD, kao i zastavom tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (UČK).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar