VN: Ćetković i Lutkić tražili da se skine natpis u Nevesinju

BEOGRAD – Glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili su od organizatora svečane akademije povodom Dana opštin Nevesinje da skinu pano „Mitrovdanske bitke“, uz koji se stajao grb Republike Srpske, što su ovi odbili, pišu Novosti.

U Nevesinju je juče na posebno svečan način proslavljen Mitrovdan- Dan opštine Nevesinje i slava boračke organizacije Republike Srpske, kao i sećanje na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine.

Kako navodi list, u programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banjaluke, trebalo je da nastupe poznati beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić, koji su neposredno pred održavanje svečane akademije, tvrde organizatori, napravili skandal.

Ćetković i Lutkić su, kako prenose lokalni mediji, navodno tražili da se sa bine skine veliki natpis „Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu“, uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Na akademiji je Lutkić trebalo da vodi program, a Ćetković da nastupi u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Ćetković je na svečanoj akademiji trebalo da dobije povelju kojom bi postao kum ove opštine, ali su iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

„Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje“, izjavio je načelnik Milenko Avdalović, a prenose Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.