U trendu

Vođa Al Kaide preživeo napad, ruga se Trampu

Vođa Al Kaide na Arabijskom poluostrvu Kasim al Rimi, koji je preživeo prošlonedeljni napad američkih specijalnih snaga, sada se u audio poruci ruga predsedniku SAD Donaldu Trampu, javlja „NBC njuz“, pozivajući se na neimenovane vojne obaveštajne zvaničnike SAD.

Cilj te obimne operacije mornaričkih „Foka“ bilo hvatanje ili ubistvo Al Rimija, koji se smatra trećim najopasnijim teroristom na svetu i majstorom vrbovanja novih terorista.

U razmeni vatre ubijeni su jedan pripadnik „Foka“, 14 boraca Al Kaide i nekoliko civila, uključujući osmogodišnju devojčicu.

Al Rimi je i dalje živ i nalazi se u Jemenu, saopštilo je više vojnih zvaničnika. On se na američkoj listi najtraženijih terorista nalazi od 2015. godine, kada je preuzeo komandu nad ogrankom Al Kaide u Jemenu.

Al Rimi je u nedelju objavio audio snimak koji vojni stručnjaci smatraju autentičnim.

„Budala iz Bele kuće je dobila šamar na početku svog puta u vašoj zemlji“, kazao je Al Rimi u poruci za koju „NBC njuz“ tvrdi da je očigledno vezana za napad izveden 29. januara.

Bela kuća, koja je napad u Jemenu nazvala „uspešnom operacijom po svim standardima“, nije želela da komentariše ovo, kao ni Pentagon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.