U trendu

Vođa republikanaca u Senatu čestitao Bajdenu na pobedi

VAŠINGTON – Vođa republikanske većine u američkom Senatu, Mič MekKonel, čestitao je danas izabranom predsedniku Džou Bajdenu i izabranoj potpredsednici Kamali Haris pobedu na izborima 3. novembra.

Dan nakon što je Elektorski koledž potvrdio pobedu Bajdena na predsedničkim izborima, MekKonel je rekao da SAD „od jutros zvanično imaju izabranog predsednika i izabranu potpredsednicu“.

„Elektorski koledž je rekao svoje. Danas želim da čestitam izabranom predsedniku Džou Bajdenu“, rekao je MekKonel za govornicom Senata.

Kako navodi CNN, njegova izjava je značajna s obzirom na to da mnogi republikanci u Senatu ne žele da priznaju pobedu Bajdena uprkos odluci Elektorskog koledža.

MekKonel, republikanac iz Kentakija, prethodno je govorio o mandatu Donalda Trampa u prošlom vremenu.

On je pohvalio dostignuća Trampove administracije, ističući ekonomski prosperitet, spoljnu politiku i imenovanja u pravosuđu.

„Autsajder koji se zakleo da će da protrese Vašington i vodi našu zemlju ka novim dostignućima, i kod kuće i u inostranstvu uradio je upravo to. Predsednik Tramp i potpredsednik Majk Pens zaslužuju našu zahvalnost za neumoran rad i ključne uloge u ovim i imnogim drugim pobedama“, rekao je MekKonel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.