U trendu

Vojvodina donirala sanitetsko vozilo opštini Srebrenica

SREBRENICA – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas u Srebrenici sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, gde je prisustvovao primopredaji sanitetskog vozila koje je, za potrebe primarne zdravstvene zaštite ove opštine, donirala Pokrajinska vlada.
Sredstva za nabavku ambulantnog vozila u iznosu od preko 4,5 miliona dinara obezbeđena su iz Fonda za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima, saopštila je Pokrajinska vlada.
„Donacija Pokrajinske vlade izraz je naše iskrene opredeljenosti da damo doprinos boljim uslovima života građana Republike Srpske na području opštine koja za realizaciju svojih razvojnih potreba uživa snažnu podršku građana Autonomne pokrajine Vojvodine“, istakao je Bjelić.
„Nakon sprovedenih procedura, na našu, i radost naših sugrađana na raspolaganju imamo još jedno sanitetsko vozilo“, rekao je predsednik opštine Srebrenica, izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi koja je pokazala interes za njihove potrebe istakavši da je svaka pomoć i podrška od velikog značaja.
Podsetivši na to, da je prošle godine potpisan Protokol o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske, Bjelić je istakao da su time stvoreni pravni okviri za nesmetanu saradnju, te da je važno u potpunosti ih iskoristiti.

Bjelić i Grujičić su ocenili da je od velikog značaja saradnja privrednih komora iz Vojvodine i Srpske radi što efikasnijeg povezivanja kompanija, posebno iz oblasti prerade voća i povrća i metalske industrije.
U cilju razmene znanja u pripremi projekata prekogranične saradnje, tokom ove godine dva predstavnika opštine Srebrenica uspešno su završili specijalistički Program „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, koji već nekoliko godina sprovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
Primopredaji ambulantnog vozila opštini Srebrenca prisustvovao je i direktor fonda za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.