U trendu

Volas prekinuo odmor zbog „pogorÅ¡anja ukrajinske krize“

LONDON – Britanski ministar odbrane Ben Volas saopÅ¡tio je danas da je prekino odmor u inostranstvu zbog „pogorÅ¡anja ukrajinske krize“ i upozorio da bi Rusija „mogla da izvrÅ¡i invaziju u narednim danima“.

Volas je planirao da sa porodicom provede produşeni vikend u inostranstvu, nakon što je prošle nedelje u Moskvi učestvovao u diplomatskim pregovorima.

„Vratio sam se iz Moskve u subotu ujutro, a zbog zabrinutosti zbog pogorÅ¡anja situacije u Ukrajini otkazao sam planirani produÅŸeni vikend u inostranstvu sa porodicom i vraćam se“, napisaoje Volas na Tviteru.

Britanski premijer Boris DÅŸonson suočio se sa zahtevima da smeni tadaÅ¡njeg ministra inostranih poslova Dominika Raba i druge visoke zvaničnike jer su otiÅ¡li na odmor proÅ¡log leta kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, a Britanija imala probleme u evakuaciji svojih građana, podseća Rojters.

Volas je za Sandej tajms rekao da je ruska invazija na Ukrajinu „veoma verovatna“ i da obim vojnog prisustva Rusije na granici dve zemlje znači da Moskva moÅŸe da pokrene ofanzivu „u svakom trenutku“.

On je upozorio da se u pregovore ne polaÅŸe previÅ¡e nade, navodeći da se „od nekih sa Zapada oseća dah Minhena“, aludirajući na sporazum iz 1938. koji nije uspeo da zaustavi ekspanzionizam Nemačke pod Adolfom Hitlerom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar