U trendu

Volodin: Neophodno odrzati javni sud protiv UKR nacista

MOSKVA – Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izrazio je danas mišljenje da je neophodno javno suditi, kako je rekao, ukrajinskim nacistima i da „zločini protiv čovečnosti koje čine vlasti u Kijevu“ treba da budu otkriveni globalnoj zajednici.

„Uskoro će se održati tribunal protiv nacista. Sa suđenjem treba da se suoče ratni zločinci koji su ubijali, silovali, istrebljivali i terorisali civile u Donbasu. Ključno je da se održi takvo suđenje. Globalnu zajednicu treba informisati o zločinima protiv čovečnosti koje čine vlasti u Kijevu“, napisao je Volodin na Telegramu, a prenela je agencija TAS S.

Kako je rekao Volodin, važno je da se takvo suđenje održi javno i da to svi čekaju.

Istakao je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i režim u Kijevu „imaju čega da se plaše“.

„Zaista su on i njegovi najbliži saradnici oni koji su izdavali naređenja da se bombarduju, gađaju i ubijaju civili, stara lica, žene i deca. Zelenski stoga daje sve od sebe da se takvo suđenje ne održi, preteći da će odbaciti mirovni sporazum“, istakao je Volodin.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin izjavio je ranije da će se prvo suđenje ratnim zarobljenicima verovatno održati u Marijupolju i da će biti spremno pre kraja leta.

Pušilin nije isključio mogućnost da će suđenje biti održano u međunarodnom formatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar