U trendu

Voštani Berluskoni: Ima 81 godinu i gotovo ni jednu boru na licu

Bivši italijanski premijer, Silvio Berluskoni pojavio se na sastanku političke stranke Forca Italija i svojim izgledom mnoge ostavio bez reči. Da je 81.godišnji Silvio ljubitelj estetskih zahvata to se već zna, ali čini se da je ovoga puta ipak malo preterao.

Uprkos tome što je ušao u devetu deceniju života, Berluskoni nema ni jedne bore na čelu, a uz veštačkii narandžasti ten izgleda kao da mu je mesto u muzeju voštanih figura, piše Daily Mail.

Berluskoni je za mnoge bio otpisan kao političar kada se 2011. povukao sa dužnosti usred seksualnog skandala. Ipak, 81-godišnji milijarder uspeo je da se vrati nakon operacije srca prošle godine i njegova stranka Forca Italija sada je ključni član koalicije desnog centra koja vodi u predizbornim anketama.

Njegovi advokati izneli su na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburgu argumente protiv zabrane javnih dužnosti izrečene bivšem italijanskom premijeru, u nadi da će dobiti zeleno svetlo da se on ponovno kandiduje na parlamentarnim izborima iduće godine.

Zabrana je Berluskoniju izrečena nakon presude za poreznu prevaru 2013. i trebalo bi da vrediti do 2019. Berluskoni uprkos tome najavljuje da će voditi kampanju za svoju stranku i da će je dovesti na vlast.

„Osećam da me dužnost zove kao i 1994. Moja uloga je sada jasna. Bez obzira hoću li moći da se kandidujem na izborima, biću na terenu kako bih desni centar doveo na vlast“ na parlamentarnim izborima predviđenim u proleće, rekao je za radio bivši predsednik italijanske vlade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.