U trendu

Vozač koji je uleteo u masu, optužen za 91 pokušaj ubistva

BERLIN – Nemac koji je početkom godine automobilom uleteo među učesnike karnevala u Nemačkoj optužen je za 91 pokušaj ubistva, saopšteno je danas iz frankfurtskog tužilaštva.

On je optužen da je u pokušaju da ih ubije, svoj automobil vozio brzinom većom od 50 kilometara na čas kroz gomilu ljudi koji su u mestu Folkmarsenu, blizu grada Kasela, posmatrali tradicionalnu karnevalsku povorku „Ružin ponedeljak“, u kojoj je bilo i mnogo dece, prenosi AP.

Vozač, 29-godišnji državljanin Nemačke, čije ime nije objavljeno u skladu sa Zakonom o privatnosti te zemlje, takođe se suočava sa 90 dodatnih tačaka optužnice zbog nanošenja telesnih povreda i drugih lakših krivičnih dela.

On nikog u ovom pokušaju nije uspeo da usmrti , ali je povredio 90 osoba uključujući 20 kojima je bila potrebna hospitalizacija.

Nemac je optužen i da je napad planirao unapred i da je instalirao kameru na kontrolnoj tabli svog automobila kako bi događaj snimio. Tužioci su rekli da osumnjičeni u vreme zločina nije bio pod uticajem alkohola ili droge, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.