Vučić: Još jedan beočug u lancu prijateljstva Srbije i Kine

TJENĐIN – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić srećan je postignutim u Kini u razgovorima sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i premijerom Li Kećjangom, kao i svim drugim kineskim privrednicima i zvaničnicima, i naglašava da je siguran da je urađeno nešto dobro za Srbiju što će se videti u budućnosti.

Vučić je novinarima rekao da još nije završeno i da će i noćas na večeri razgovarati sa premijerom Lijem i zamoliti ga za još neke stvari, iako mu se, kako je rekao, neki u Srbiji smeju zbog toga.

Treba, kaže, pitati radnike Železare Smederevo koliko su zadovoljni onim što je do sada urađeno u toj kompaniji.

Isto, dodao je, treba pitati i one u RTB Bor kojima su neki prethodni predlagali da sade kikiriki ili prave korpice od pruća, te ponovio da će u bududhcnosti Bor da učestvuje sa 1,1 odsto u BDP Srbije.

Tu je, istakao je, i izgradnja industrijskog parka.

Vučić je zahvalio bivšem predsedniku Tomislavu Nikoliću i Kancelariji koju vodi na poslu koji su obavili kao i svim ministrima koji su, svaki u svom resoru, vredno radili.

„A onima koji se smeju za svinjske glave i papke, smejali su se i za goveda… Sada imamo povećanu proizvodnju zahvaljujući ugvorima sa turskim privrednicima“ rekao je Vučić i dodao da će posle 30 godina u Srbiji biti povećana proizvodnja svinjskog mesa.

Lako je iz kafića kritikovati, ukazao je Vucičh i naveo da građani vide razliku „izemđu nas i njih“ koji bi samo da dobacuju, a nikada ništa nisu napravili.

„Kada je Srbija imala suficit u budžetu tri godine za redom. Kada je bilo da Srbija ima drugu stopu rasta u Evropi – nije to bilo “ podvukao je predsednik Srbije.

Međutim, konstatovao je, da neko u Srbiji kaže da je nešto dobro teško da ćemo dočekati.

„Veoma sam srećan jer smo dodali još jedna beočug u lancu našeg prijateljstva“ naglasio je.

Vučić se ponovo osvrnuo na Železaru i istakao koliko nam je Kina pomogla iznoseći podatak da je 30 odsto uvećana proizvodnja, i 39 odsto uvećana prodaja.
Ponovio je da je dobio poziv od predsednika Si Đinpinga za naredni Samit „Jedan pojas, jedan put“, aprila dogodine, na koji je kineski predsednik lično pozvao do sada samo još ruskog predsednika Vladimira Putina i istakao koliko je to značajno.

„Onda ste svesni da ste uspeli i ponosni ste na svoju zemlju“ zaključio je predsednik Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.