Vučić: Srbe bi i posle 25 godina da krive za sve

ALPBAH – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se i na forumu u Alpbahu pokazalo da je i 25 godina posle sukoba u bivšoj SFRJ Srbija „i glavna tema i glavna meta“, te da je ponosan što je stao u odbranu srpske države i srpskog naroda.

Vučić je rekao da je bio spremio dva govora za jučerašnje izlaganje, za „Političke razgovore“ na Evropskom forumu Alpbah, jedno o problemima na Balkanu, a drugo o proširenju EU, ali, kako je rekao, nije od toga ni rečenicu mogao da iskoristi, jer je sve bilo tako organizovano, da, iako se to ne kaže, 25 godina posle sukoba Srbija i dalje bude glavna meta.

Izgleda, kaže, da svi imaju totalnu amneziju i zaboravljaju Prvi i Drugi svetski rat , pa i sukobe u bivšoj SFRJ i ogromne srpske žrtve koje su dramatično veće nego svih drugih, te je glavna tema šta su Srbi uradili u Republici Srpskoj, kakva je to tvorevina, kao i druge neistine.

Ne spori, kaže, da Srbi nisu bili anđeli, ali je njegov posao da stane u zaštitu i Srbije i Srba, u ovom slučaju i RS, i da pokaže kako je to kada se igrate emocijama i kako je lako sa njima se igrati, kao što je to učinio na sinoćnjem panelu.

Dodao je da je devetoro mladih Srba na njegove reči počelo da tapše, jer su posle decenija ponižavanja na svakom emstru osetili konačno da neko sme da dođe i kaže, da brani i da štiti srpski narod i državi.

„Da neko sme da im to u lice kaže, ko ih se ne plaši uopšte. Ponosan sam na to što sam to smeo i hteo i mogao da učinim“ dodao je Vučić.

Kako je rekao, na kraju, dobili smo ubedljivo najveći aplauz od svih, zato što su i ostali ljudi u sali, koji nisu sa prostora nekadašnje Jugoslavije, a bilo ih je iz stotinu zemalja, pozdravili ono o čemu je govorio, jer su videli iskrenost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.