U trendu

Vujić: Klintonove da tužimo pred sudom u SAD

BEOGRAD – Ukazivanje američkom predsedniku Donaldu Trampu da su članovi porodice Klinton krivi što su terorističke organizacije ovladale svetom zemljom Kosovom može nam samo pomoći u političkom rešavanju ovog, za nas najvažnijeg nacionalnog pitanja, kaže Dejvid Vujić, srpski lobista u SAD i jedan od sedmorice inženjera srpske nacionalnosti koji su učestvovali u misiji „Apolo“ slanja čoveka na Mesec.

„Ozbiljan pokušaj naše zajednice u SAD, u saradnji sa maticom, da se uloga ove porodice u stradanju Srba postavi pred američke sudove, zadobila bi ozbiljnu pažnju predsednika Donalda Trampa. Takav jedan pravni proces u SAD, koji bi direktno povezao Klintonove i Kosovo, u perspektivi bi uticao na rešavanje krize oko srpske pokrajine“, kaže Vujić za „Večernje novosti“

On dodaje da je administracija u Vašingtonu, delom i zaslugom naših uglednih ljudi, najzad prepoznala maligni uticaj albanskih lobista na Kapitolu.

„I državni sekretar Majk Pompeo nedavno je javno i oštro upozorio predsednika Kongresnog odbora za spoljne poslove Eliota Engela, da prestane da pritiska, zastrašuje i maltretira diplomatsko osoblje SAD kosovskim lobističkim pričama“, dodaje Vujić.

On ističe da Srbiju u Vašingtonu promoviše mala grupa volontera i profesionalaca, uz nekoliko bivših i aktivnih republikanaca iz Kongresa, koji zastupaju srpske ineterse, pre svega iz ličnog osećaja pravde i istine.

„Mana našeg naroda je što verujemo da je istina očigledna i da je kao takvu ne treba dokazivati“, ističe Vujić i dodaje „da moramo svakog dana insistirati na trazenju ‘krivca’ za svoju nesreću“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.