U trendu

Za Avganistance otvoren vakcinacioni punkt kod Vašingtona

VAŠINGTON – Američka vlada otvorila je veliki vakcinacioni punkt za Avganistance koji dolaze u SAD u blizini međunarodnog aerodroma Dales kod Vašingtona, na koji sleće hiljade Avganistanaca svakoga dana, rekao je danas visoki član američke administracije.

Punkt je postavila američka Savezna agencija za hitne slučajeve i počela je da daje vakcine evakuisanim Avganistancima, javlja AP.

Zvaničnik, koji nije dobio dozvolu da komentariše vakcinaciju, rekao je da se očekuje da će se otvoriti još jedan punkt narednih dana za one koji sleću na aerodrom u Filadelfiji.

Bela kuća je ranije ove nedelje saopštila da radi na vakcinaciji svih evakuisanih koji dolaze u SAD.

Administracija predsednika DŽozefa Bajdena je bila odlučna u nameri da evakuisani budu vakcinisani hitnije po dolasku u zemlju, zbog čega je i dolučeno da se uspostavi vakcinacioni punkt na aerodromu Dales, gde se evakuisani najpre pregledaju i onda šalju u vojne vaze u Nju Džerziju, Virdžiniji, Viskonsinu i Teksasu.

Na tim punktovima se koriste vakcine DŽonson i DŽonson.

Inače, punk u Vašingtonu otvoren je u četvrtak na Dalesu, a u Avganistanu koji ima 40 miliona stanovnika do 20. avgusta podeljeno je 1,2 miliona doza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.