U trendu

Zagrebacki nadbiskup Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu

ZAGREB – Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić je povodom Uskrsa uputio čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i vernicima, uz želju da „moleći Hrista njegov mir postane i naš mir“.

Radosna srca upućujem uskršnje čestitke Vašoj Svetosti, kao i clanovima sestrinske Srpske Pravoslavne Crkve: episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim Hristovim vernicima, poručuje kardinal Bozanić u čestitki patrijarhu Porfiriju, prenela je Hina.

On je naveo da je uskršnji dar mira unutrašnje preobraženje našeg života.

„Isusov se mir uvek tiče ljudskog srca i dostojanstva čoveka koje je ljudima darovano, a nisu ga sami postigli. Istinski mir“, istakao je kardinal, „pripada svima koji se odvaže ući u dubinu bića i pronaći Božju sliku prema kojoj smo stvoreni, a koja je tako često unakažena ljudskom zlobom i mržnjom“.

Bozanić je dodao da je prvi dar Otkupljenja upravo mir, kao plod Hristove pobede nad grehom i smrću.

„Hristov mir daje ljudskom srcu duboki osećaj da smo u Božjim rukama. To je istinska Radosna vest koja menja svet, obeležen sukobima koji razdiru čovecnost i civilizaciju“, naveo je u uskršnjoj čestitki patrijarhu srpskom Porfiriju.

Bozanić je takođe zahvalio na hrišćanskoj blizini svima koji su svojim čestitkama prilikom svetkovine Uskrsa izrazili njemu i vernicima, poručivši da je povezan s njima u uskršnjoj veri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar