U trendu

Zaharova: Aktivnosti dopisnika WSJ nisu bile vezane za novinarstvo

MOSKVA – Aktivnosti reportera Volstrit džornala (WSJ) koji je priveden u Jekaterinburgu, nisu bile vezane za novinarstvo, napisala je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

„Ono što je službenik američkog izdanja Volstri džornala radio u Jekaterinburgu nije imalo nikakve veze sa novinarstvom. Nažalost, ovo nije prvi put da status stranog dopisnika, novinarsku vizu i akreditaciju, strani državljani u našoj zemlji koriste za prikrivanje aktivnosti koje nisu novinarstvo. Ovo nije prvi poznati zapadni pojedinac koji je uhvaćen na delu“, naglasila je Zaharova.
Ranije danas, Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti saopštio je TAS S-u da su službenici FSB, zbog sumnje na špijunažu, uhapsili američkog državljanina Evana Gerškoviča (32), akreditovanog pri Ministarstvu spoljnih poslova, koji radi kao dopisnik moskovske kancelarije Volstrit džornala,

Kako navodi FSB, „utvrđeno je da je Gerškovič, kao agent američke strane, prikupljao strogo poverljive podatke o delatnosti preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar