U trendu

Zaharova: Nemamo dilemu da će srpske vlasti uhvatiti vandale

MOSKVA – Rusija nema dilemu da će srpske vlasti pronaći vandale koji su oskranvili spomenik ‘Večna vatra“ u Beogradu i privesti ih pravdi, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, izrazivši zahvalnost za odgovarajuću reakciju na incident.

„Delimo ogročenost sprske javnosti zbog vandalskog čina koji se dogodio 30. decembra, u pokušaju da se baci senka na bratske odnose Rusije i Srbije. Neke propalice su se usudile da uvrede sećanje na sovjetske i jugoslovenske ratnike, koji su pali boreći se protiv nacističkih okupatora. Zahvalni smo srpskoj vlasti na brzom reagovanju na incident i ne sumnjamo da će krivci biti privedeni pravdi“, rekla je Zaharova, a preneo TAS S.

Ona je dodala da tako „jeftin kriminalni trik“ ne može da uzdrma rusko-srpske odnose.

„Beogradska ‘Večna vatra’ je jedan od simbola i podsetnika koliku smo cenu morali da platimo da bismo imali mirno nebo, mogućnost da živimo i gradimo danas, sve za slobodu Evrope. Očigledno, nekome to ne odgovara“, dodala je Zaharova.

Spomenik „Večna vatra“ na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda oskrnavljen je u noći između utorka i srede kada su plamen ugasili nepoznati počinioci i farbom na njemu napisali „Oslobodioci? Ne, nikada“ i precrtali srp i čekić.

Spomenik su na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Lavrova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar