Zaharova o blokadi Trampovih naloga na društvenim mrežama

MOSKVA – Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je blokadu naloga na društvenim mrežama još aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa rekavši da sve to liči na „nuklearnu eksploziju u sajber prostoru“.

Kako je ocenila, na ovaj način je nanet udarac svim demokratskim vrednostima za koje se zalaže Zapad.

„Pre neki dan su sve krupne američke društvene mreže blokirale naloge predsednika SAD. Za to im nije bila potrebna ni sudska odluka ni mišljenje neke etičke komisije, već su jednostavno isključili te naloge koji su, inače, imali milione pratioca. Takav napad nisu uspeli da podnesu čak ni najodaniji partneri SAD, a kamoli oni koji gaje nežna osećanja prema Trampu“, napisala je Zaharova na Fejsbuku, prenosi Sputnjik.

Istakla je i da odluku američkih društvenih mreža po pitanju blokade Trampovih naloga treba porediti sa nuklearnom eksplozijom u sajber prostoru, u kojoj sama destrukcija nije toliko strašna koliko njene posledice.

„Jednim udarcem su i apologete takozvanog dark veba, ali i pristalice žestoke cenzure dobili najčvršće argumente kako bi ubuduće branili svoje stavove. Pokrenut je proces preoblikovanja medijskog tržišta, a ujedno i najkrupnija digitalna migracija“, dodala je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.