U trendu

Zaharova odgovorila Stoltenbergu

MOSKVA – Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da uobičajena saradnja Rusije i Belorusije ne odgovara planovima NATO-a.

Zaharova je, reagujući na upozorenje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Rusiji i Belorusiji da ne prete članicama Alijanse, na Telegramu napisala da u toj izjavi leži odgovor na pitanje zašto se Zapad tako mahnito uhvatio za Belorusiju.

„Uobičajena efikasna saradnja dve zemlje ne odgovara planovima NATO-a. Neophodno je stalno se mešati u unutrašnje poslove čas jedne, čas druge države, ili istovremeno u obe, samo da bi bio sprecen prirodni tok uzajamno korisne integracije“, istakla je Zaharova.

Ona je predložila NATO-u da obraća pažnju ne na izmišljene pretnje, već na, kako je navela, „unutrašnji terorizam u Sjedinjenim Američkim Državama“.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je danas Rusiju i Belorusiju da ne prete članicama Severnoatlantskog saveza, nakon što su beloruske vlasti prisilno prizemljile putnički avion „Rajanera“ koji je bio na letu Atina – Vilnjus.

„Naravno da smo u hitnim slučajevima spremni da zaštitimo i obranimo svakog saveznika od bilo koje vrste pretnje iz Minska i Moskve“, rekao je Stoltenberg za nemački „Velt am Zontag“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.