Zahtev za ponovno brojanje glasova „prevara“

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp danas je zahtev za ponovnim brojanjem glasova u Viskonsinu nazvao „prevarom“ Zelene partije i dodao da je čak i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton rekla da bi izborne rezultate trebalo prihvatiti.

„Ovo je prevara Zelene partije oko izbora koji su već priznati, a rezultate bi trebalo poštovati umesto što ih osporavaju i dovode u pitanje, a to je upravo ono što čini liderka Zelene partije Džil Stajn“, naveo je Tramp u saopštenju povodom zahteva za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Džil Stajn, koja je bila predsednički kandidat Zelene partije na izborima u SAD, podnela je juče zahtev za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi.

Pozivi među pristalicama Hilari Klinton za ponovnim brojanjem glasova u tri presudne države, Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji, pojačali su se ove nedelje posle vesti da je njena prednost po broju direktnih glasova Amerikanaca prešla brojku od dva miliona, kao i nakon izveštaja o glasačkim nepravilnostima u nekim okruzima.

U te tri države je Donald Tramp „za dlaku“ odneo pobedu, preneo je Rojters.

(Tanjug)

1 komentar
  1. goran manic

    Treba raskrinkati izbornu krađu u Putinovoj režiji i ponoviti celokupne izbore sve dok pravda ne bude zadovoljena i gđa. Klinton postane prva USA predsednica! Živeo otpor!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike