U trendu

Zakerberg produžio blokadu na Trampove profile bar do 20. jan

VAŠINGTON – Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg rekao je da je produžio blokadu na profile Donalda Trampa na Fejsbuku i Instagramu na neodređeno vreme, a najmanje do 20. januara, zbog događaja na Kapitol hilu koji pokazuju da, kako kaže, predsednik preostalo vreme na funkciji namerava da iskoristi da potkopa mirnu i zakonitu primopredaju vlasti, prenosi AP.

“Verujemo da su rizici od dozvole predsedniku da i dalje koristi našu uslugu tokom perioda primopredaje predsedničkih ovlašćenja jednostavno preveliki”, ocenio je Zakerberg u poruci na svom zvaničnom nalogu.

On je rekao da je ljude u SAD i širom sveta sa pravom uznemirilo to što je Tramp svoje profile odlučio da iskoristi da opravda postupke svojih pristalica u zgradi Kapitola, a ne da ih osudi.

Zakerberg je podsetio da se te izjave juče uklonjene, s obzirom na to da mogu da izazovu dalje nasilje, što je verovatno i bila njihova namera, kako je rekao.

Vlasnik „Fejsbuka“ je rekao da je prioritet za celu zemlju u ovom trenutku da obezbedi da preostalih 13 dana do inauguracije i dani nakon ovog događaja proteknu mirno i u skladu sa utvrđenim demokratskim propisima.

Tramp je godinama mogao da koristi našu platformu, čak i kada je pribegavao kontroverznom govoru, ali je crvena linija bila njegova upotreba fejsbuka za „podsticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlade“, rekao je Zakerberg.

On je rekao da je ovo razlog zbog kojeg je njegov profil zaključan na neodređeno vreme, a najmanje na još dve nedelje, odnosno do 20. januara, kada bi Džozef Bajden trebalo da stupi na vlast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar