U trendu

Završena istraga Uskoka protiv četiri ex ministara

ZAGREB – Hrvatski Uskok završio je istragu kojom su bila obuhvaćena četiri ministra iz aktuelne vlade Andreja Plenkovića i izvesno je da će protiv njih uskoro biti podignuta jedna optužnica, što je prvi put u istoriji, piše zagrebački Jutarnji list.

Reč je o sada već bivšim članovima vlade Darku Horvatu, Borisu Miloševiću i Josipu Aladroviću, protiv kojih je istraga pokrenuta u februaru ove godine dok su bili članovi vlade, dok je četvrti Tomislav Tolušić, smenjen sedam meseci pre.

Istraga protiv četvorice sada bivših ministara je završena i, ako u međuvremenu ne dođe do nekog iznenađujućeg obrta, protiv njih će uskoro očekuje podizanje optužnice, piše zagrebački dnevnik.

Policija je najpre u februaru uhapsila Horvata, tada ministra građevinarstva i državne imovine, a onda se saznalo da su uz njega osumnjičeni i tadašnji potpredsednik vlade Milošević, kao i ministar rada Aladrović.

Najveći deo optužbi na račun Horvata i Miloševića odnosi se na nameštanje podrški za područja naseljena nacionalnim manjinama, a reč je o događajima iz 2018. godine, a optužbe protiv Aladrovića se odnose na dva slučaja sređivanja zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za penzijsko osiguranje (HZMO).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar