U trendu

Zbog tajfuna evakuacija u Kini, otkazani letovi u Koreji

U Južnoj Koreji je otkazao 150 domaćih letova, dok je više od milion ljudi evakuisano u Kini pošto je tajfun Čan-hom doneo jak vetar i obilnu kišu.

Olujno nevreme prizemnilo je avione i otkazalo više od 150 domaćih letova širom Južne Koreje, navele su aerodromske vlasti i dodale da međunarodni letovi nisu bili dovedeni u pitanje.

Zbog jakog vetra i obilne kiše izdato je upozorenje duž južnog i zapadnog priobalnog područja, gde je palo do 291 milimetar kiše.

Vlasti u Kini evakuisale su više od milion ljudi, pošto je tajfun pogodio istočnu obalu dan ranije, paralisao saobraćajne veze i uništio poljoprivredne useve, mada nije bilo žrtava, javili su kineski državni mediji.

Pokrajinske vlasti procenjuju da bi gubici zbog olujnog nevremena mogli da dostignu 1,9 milijardi juana (305 miliona dolara), a slike iz regiona pokazuju razbijene staklenike, poplavljene sisteme za navodnjavanje i uništene useve.

U slikama koje kruže internetom prikazani su stanovnici pogođenog regiona kako hvataju ribe koje je tajfun izbacio obalu.

Kineski Nacionalni meteorološki centar danas je snizio nivo upozorenje na tajfun sa crvene na narandžasto, što je drugo upozorenje po jačini, prenela je agencija AFP.

U petak je tajfun pogodio Tajvan i Japan gde su zatvorene škole i prekinut trajektni saobraćaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar