U trendu

Zdravko Mamić pozvani da se do ponoći javi u zatvor u HR

ZAGREB – Nekada prvi čovek zagrebačkog FK Dinamo Zdravko Mamić dužan je da se do ponoći javi na izdržavanje zatvorske kazne, nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odbio žalbu o izvršenju zatvorske kazne kao neosnovanu.

Sudsko veće je utvrdilo da je postupajući sudija izvršenja pravilno doneo i obrazložio rešenje, kao i da je ono doneto u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od prijema prepisa presude.

Prema tom pravosnažnom rešenju Mamić je dužan da se do ponoći javi u Centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu, saopštio je Sud.

Vrhovni sud je u martu ove godine potvrdio nepravosnažnu presudu osječkog suda iz juna 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić osuđen na 6,5 godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama.

Zdravko Mamić je neposredno uoči izricanja nepravosnažne presude pobegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je takođe državljanin.

Njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 meseci na četiri godine i osam meseci, a pošo se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne za njim je raspisana poternica Interpola.

Obojica se nalaze u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.