U trendu

Zelenski: Izveštaj Amnesti internešnala amnestira agresora

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je negativno ocenio izveštaj Amnesti internešenela u kojem se tvrdi da su snage te zemlje povremeno koristile taktiku koja ugrožava civile dok su pružale otpor ruskoj vojsci.

Zelenski tvrdi da izveštaj Amnestija pokušava da „prebaci odgovornost“ za ubistva civila sa Rusije na Ukrajinu, prenosi CNN.

„Danas smo videli potpuno drugačiji izveštaj Amnesti internešnala, koji, nažalost, pokušava da amnestira terorističku državu i prebaci odgovornost sa agresora na žrtvu“, izjavio je Zelenski, navodi CNN.

On je istakao da ne postoje i ne mogu postojati, čak ni hipotetički, uslovi pod kojima bilo kakav ruski napad na Ukrajinu postaje opravdan i dodao da je Rusija uništila stotine verskih objekata, skoro 900 medicinskih ustanova i hiljade škola.

„Ovo je takva nemoralna selektivnost. Svako ko amnestira Rusiju i ko veštački stvara takav informativni kontekst u kojem su neki napadi terorista navodno opravdani ili navodno razumljivi, mora biti svestan toga da se time pomaže teroristima“, ocenio je Zelenski, prenosi CNN.

Amnesti internešnal je juče objavio izveštaj u kojem se navodi da su ukrajinske snage dovele civile u opasnost uspostavljanjem baza i smeštanjem operativnih sistemima naoružanja u naseljenim stambenim oblastima, uključujući škole i bolnice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar