U trendu

Zelenski: Nastavljamo pregovore sa Rusijom, čekam sastanak sa Putinom

Zelenski je tokom noćnog obraćanja naciji rekao da njegova delegacija ima “jasan zadatak” da učini sve što može da obezbedi sastanak dvojice predsednika, prenosi agencija AP.

“Moraju razumeti da je to komplikovana priča, kao i težak, ali izuzetno neophodan put”, poručio je Zelenski, a prenosi ruska agencija TAS S.

Danas nova runda pregovora Rusije i Ukrajine

Pregovori Rusije i Ukrajine nastavljaju se danas, a odvijaće se u formi video konferencije, prema rečima Dmitrija Peskova, ruskog pregovarača i portparola ruskog predsednika Vladimira Putina.

Mihail Podoljak, ukrajinski pregovarač i savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, potvrdio je izjavu Kremlja, navodi BBC.

Mihail Podoljak: Fokus pregovora na prekidu vatre i povlačenju trupa

„Četvrta runda pregovora između Ukrajine i Rusije, koja se odvija danas, fokusiraće se na postizanje dogovora o prekidu vatre, povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama za Ukrajinu“, izjavio je danas jedan od ukrajinskih pregovarača Mihail Podoljak.

“Stav Ukrajine je ostao nepromenjen u insistiranju na prekidu vatre pre nego što bi se mogli održati razgovori obudućim odnosima”, napisao je Podoljak na društvenim mrežama i u pratećem video snimku, a prenosi agencija Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.