U trendu

Zelenski pozvao Bajdena da poseti Ukrajinu

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas, tokom telefonskog razgovora, američkog predsednika Džozefa Bajdena da poseti Ukrajinu, saopšteno je iz kabineta ukrajinskog predsednika.

„Uveren sam da će Vaš dolazak u Kijev u narednim danima, koji su ključni za stabilizaciju situacije, biti snažan signal i doprineti smanjenju napetosti“, navodi se u saopštenju kabineta Zelenskog, a prenosi Rojters.

Predsednici SAD i Ukrajine istakli su danas u telefonskom razgovoru važnost daljih diplomatskih napora za rešavanje situacije oko Ukrajine, saopštila je ranije Bela kuća.

Bajden je ponovo potvrdio posvećenost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Američki predsednik je, kako se dodaje, jasno stavio do znanja da će SAD brzo i odlučno odgovoriti, zajedno sa svojim saveznicima i partnerima, na svaku dalju rusku agresiju na Ukrajinu.

Dvojica lidera su se složila oko važnosti nastavka vođenja diplomatije i odvraćanja kao odgovora na rusko vojno jačanje na ukrajinskim granicama, saopštila je pres služba Bele kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.