U trendu

Zelenski: Pretnje RUS nacin da izbegne optuzbe za zlocine

LONDON – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija misli da može da izbegne optužbe za ratne zločine pretnjama nuklearnim napadom.

„Oni ne veruju da mogu da odgovaraju zbog ratnih zločina pošto imaju moć nuklearne države“, rekao je Zelenski u obraćanju u britanskom analitičkom centru Četem Haus, preneo je Rojters.

„Danas je 72. dan rata i još mu se ne nazire kraj, a mi ne vidimo bilo kakvu spremnost ruske strane da ga okonča“, dodao je Zelenski.

Zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev izjavio je danas da Rusija ne namerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namerno izgovorene laži“, rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Rusija se strogo pridržava principa da „u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on ne sme biti pokrenut“, rekao je Zajcev, a preneo Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.