U trendu

Zelenski razgovarao sa Mišelom i Trudoom

KIJEV – Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je danas da je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao o najnovijem sastanku na nivou Normandijske četvorke u Berlinu.

Zelenski je na Instagramu napisao da je sa Mišelom razmenio stavove o sastanku savetnika lidera Normandijske četvorke u Berlinu, budućim diplomatskim naporima i sankcijama.

„Najveći neprijatelj za nas danas je – panika. Važan signal podrške EU je to da ambasade evropskih zemalja nastavljaju da rade u Ukrajini“, naveo je Zelenski.

U Berlinu su u četvrtak održani pregovori političkih savetnika Normandijske četvorke (Rusija, Ukrajina, Francuska, Nemačka) o rešenju za ukrajinsku krizu, ali na njima nije bilo pomaka.

Zelenski je telefonskim putem razgovarao i sa premijerom Kanade Džastinom Trudoom, a tema je bila bezbednosna situacija oko Ukrajine i finansijska pomoć Kijevu, saopšteno je iza kabineta predsednika Ukrajine.

Zelenski je obavestio Trudoa o koracima preduzetim u cilju deeskalacije situacije i postizanja mirnog rešenja u okviru pregovora, prenose RIA Novosti.

Razgovarano je i o intenziviranju pomoći Ukrajini u kontekstu aktuelnih bezbednosnih izazova. Zelenski je zahvalio Trudou na pomoći Kanade Ukrajini u iznosu od 120 miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar