U trendu

Zelenski: Rusija započela „veliku osvetu“ zbog otpora Ukrajine

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Kremlj započeo svoju „veliku osvetu“ zbog otpora Ukrajine ruskoj invaziji.

Zelenski je, nakon što su ruske snage saopštile da su ostvarile nove vojne uspehe na istoku Ukrajine, rekao da su ruski napadi na istoku bili nemilosrdni uprkos velikim ruskim gubicima.

„Ja mislim da Rusija zaista hoće veliku osvetu…Svakog dana vidimo ili veći broj njihovih regularnih trupa ili povećan broj Vagnerovaca“, rekao je Zelenski novinarima u Odesi, prenosi Rojters.

Administrator samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, rekao je, kako navodi Rojters, da su ruske trupe uspele da preuzmu Vuhledar, rudarski grad koji su ukrajinske snage od početka rata koristile kao svoje uporište.

Pušilinov savetnik Jan Gagin izjavio je da su borci ruske grupe Vagner preuzeli delimičnu kontrolu nad saobraćajnicom vitalnom za snabdevanje koja vodi do Bahmuta.

Dan ranije je prvi čovek Vagnera izjavio da su njegovi borci
preuzeli kontrolu nad selom Blahodatne, severno od Bahmuta, ali Kijev tvrdi da su napadi na to mesto i na Vuhledar odbijeni.

Rojters nije uspeo da proveri tačnost ovih tvrdnji iz nezavisnih izvora iako, kako navodi, lokacije prijavljenih borbi ukazuju na postepene, ali očigledne ruske vojne uspehe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar