Železnička nesreća u Indiji – broj mrtvih raste na 32 (foto)

Broj mrtvih u železničkoj nesreći na jugu Indije porastao je na 32 a spasioci nastavljaju i danas napore da izvuku moguće preživele iz oštećenih vagona voza, rekli su danas indijski zvaničnici.

https://twitter.com/GooglePixel_/status/823089348967100416?ref_src=twsrc%5Etfw

Osam od 21 vagona ekspres voza koji je išao iz Džagdalpura u Bubanešvar ispali su iz šina sinoć u 23 časa po lokalnom vremenu (juče u 18.30 po centralnoevropskom vremenu) blizu stanice Kuneru u udaljenoj oblasti Viziangram, u državi Andra Pradeš.

„Broj mrtvih se nažalost povećao na 32, ali očekujemo da će na tome ostati i da neće više rasti“, rekao je za agenciju Frans pres portparol regionalne železnice.

Oko pedeset ljudi je povređeno i prebačeno u dve obližnje bolnice. U vozu se nalazilo ko 600 ljudi, a desetak autobusa poslato je da evakuišu nepovređene putnike.

Prema navodima portparola Indijske nacionalne železnice, spasioci su radili celu noć pokušavajući da nađu preživele iz prevrnutih i oštećenih vagona.

Indijske vlasti ne isključuju mogućnost da se radi o sabotaži maoističkih pobunjenika. Po njima, sumnjivo je to što su dva voza nesmetano prošla tom prugom nešto pre nesreće.

Ekspresni voz krenuo je iz grada Džagdalpura i išao ka Bubanešvaru, glavnom gradu države Odiša, kada se dogodila nesreća. Železnički saobraćaj bio je prekinut na toj priobalnoj železničkoj liniji.

Ovo je najnovija u nizu železničkih nesreća koje su se u poslednje vreme dogodile u Indiji, poznatoj po problemima sa bezbednošću njene železničke mreže.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.