U trendu

Zeljkovic: Epidemiološka situacija u RS ide ka stabilizaciji

BANJALUKA – Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna i rano je govoriti o njenoj stabilizaciji, iako podaci govore da se ide u tom pravcu, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

„Cilj nam je da što pre uđemo u period stabilizacije, kako bismo, između ostalog, i proces vakcinacije mogli nastaviti u kontinuitetu, kao i da povećamo njen kapacitet“, rekao je Zeljković u izjavi za Srnu.

On je pozvao na strogo poštovanje epidemmioloških mera i istakao da je to, osim vakcinacije, trenutno osnovni način borbe protiv širenja virusa korona.

Zeljković je istakao da broj pozitivnih osoba na dnevnom nivou, kao i procenat broja pozitivnih u odnosu na testirane, ukazuju na nepovoljnu epidemiološku situaciju, napominjući da virus ne poznaje uzrast, pol, veru i nema granice.

„Upozorenje za građane da situaciju shvate ozbiljno jeste svaki izgubljen život od virusa korona, a pogotovo kada se desi da premine neko mlad, kao što je u protekla 24 časa preminuo tridesetdvogodišnjak“, rekao je Zeljković.

On je izrazio zadovoljstvo jer građani pokazuju veliku zainteresovanost za vakcinaciju, naročito osobe starije od 65 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.