U trendu

Zemljotres na Kritu, nema štete niti povređenih

ATINA – Jačina zemljotresa koji je sinoć pogodio Krit bila je 5,4 stepeni po Rihteru, saopštio je atinski Geodinamički institut.

Prema podacima Instituta, epicentar zemljotresa bio je na dubini od 6,4 kilometra.

Mihalis Erotokritos, gradonačelnik malog ostrva Kasos, istočno od Krita, koje je najbliže epicentru, izjavio je za državnu agenciju AMNA da nijedna zgrada nije oštećena, kao i da stanovništvo nije uzmenireno.

To je bio treći jači zemljotres koji je danas pogodio Grčku.

Evropsko-meditreanski seizmološki centar (EMSC) je na svom sajtu objavio da je epicentar zemjotresa koji se dogodio u 20:59 po lokalnom vremenu bio 174 kilometra istočno od Irakliona, na dubini od 10 kilometara.

Prethodno je zemljotres 5,2 stepeni po Rihterovoj skali uzdrmao južna grčka ostrva, a najviše se osetio na Kritu, javio je „Katimerini“.

Taj potres se dogodio oko 17:15 po lokalnom vremenu, blizu istočnog dela Krita, na dubini od devet kilometara, saopštio je Institut za geodinamiku iz Atine.

Zemljotres se, prema pisanju lokalnih medija, osetio i na ostrvima Karpatos, Kasos, Rodos i Santorini.

Grčku je nakon toga, u 18:14 pogodio još jedan zemljotres jačine 4 stepena, u planinama zapadno od Atine, 27 kilometara severoistočno od Korinta, na dubini od 16,7 kilometara.

Nije prijavljena materijalna šteta, niti ima informacija o eventualnim povređenima ni u jednom od tri zemljotresa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar