U trendu

Žepinić: Sanirana oba kvara na dalekovodima; Ovo se više neće ponoviti

BANJALUKA – Oba kvara na dalekovodima Jajce prema HE Bočac i Prijedor 2 -Sanski Most su brzo sanirana i ovako nešto je gotovo nemoguće da se ponovi, izjavio je danas Cvjetko Žepinić, izvršni direktor Elektroprenosa BiH, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

„Prekid u isporuci električne energije je trajao 30-45 minuta, zavisno od područja gde je je kvar nastao. Splet okolnosti da se desi kvar na dva različita mesta, i sigurno da će se ovako nešto teško ponoviti, građani nemaju razloga za paniku, Oba kvara su sanirana“, naveo je Žepinić.

Bez struje su juče, na kratko bili Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u Federaciji BiH.

Žepinić je pojasnio kako se i najveći grad Srpske Banjaluka snabdijeva električnom energijom.

„Banjaluka se snabdeva iz više pravaca, tačnije 10. Glavni pravac ide iz Stanara – Tuzle i Ugljevika, potom čvorište iz Prijedora, pa Bočac – Jajce. Ovako nešto nije se desilo u poslednjih 20 godina u BiH, i sigurno da je gotovo nemoguće zamisliti nešto slično“, kazao je Žepinić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.