U trendu

Žigmanov nezadovoljan i ambasadorom HR u Beogradu

ZAGREB – Predstavnik Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov ponovo se hrvatskim medijima žalio na status te manjinske zajednice u Srbiji, ali je ovog puta izneo i nezadovoljstvo delovanjem hrvatskog ambasadora u Beogradu Hidajeta Biščevića.

Žigmanov, koji gotovo redovno pritužbe na status Hrvata u Srbiji, iznosi u hrvatskim medijima, priznaje da to koristi da bi, kako kaže, javno ukazao na probleme koji, pema njegovom tumačenju, nisu dopušteni.

A, najteže mu pada to što ga niko iz diplomatije nakon nedavnih pretnji nije pozvao na razgovor.

„Moguće je da vlasti u Zagrebu nisu zadovoljni sa mnom kao predstavnikom Hrvata u Srbiji, možda i ja stršim u hrvatsko-srpskim odnosima, ali ja koristim medije kako bih javno ukazivao na probleme koji nisu dopustivi. Mene kao političkog predstavnika Hrvata u Vojvodini nitko nije zvao iz diplomatije nakon pretnji“, rekao je Žigmanov emisiji HRT-a Nedeljom u 2.

Rekao je da je komunikacija sa Aleksandrom Vučićem korektna, ali je, kaže, sumnjičav u namere lokalnih podružnica SNS koje, kako tvrdi, imaju loš odnos prema Hrvatima.

Ponovo je govorio i o nedavnim pretnjama koje su dobijali predstavnici Hrvata u Srbiji za koje tvrdi da nisu samo bile na društvenim mrežama.

„Ne samo da nemamo adekvatno delovanje pravosudnih tela nego celi taj proces, mučan za nas, nije imao nikakvu aktivnost predstavnika vlasti u smislu zaštite, niti osudu“, rekao je, između ostalog, Žigmanov, preneo je hrvatski portal Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.