U trendu

Znam najmanje dve – tri zemlje koje se ne raduju nasem proje

BLED – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nema javnog protivljenja institucija EU inicijativi „Otvoreni Balkan“, ali da zna najmanje dve ili tri zemlje članice Unije koje se ne raduju tom projektu.

Vučić je, u izjavi novinarima nakon Strateškog foruma na Bledu i brojnih razgovora koje je imao, novinarima, na pitanje da li EU ima nešto protiv povezivanja zemalja Zapadnog Balkana, kazao da ne vidi 10 zemalja iz EU koje podržavaju tu inicijativu.

„Znam bar dve ili tri zemlje koje se ne raduju, jer su ranije lakše upravljale procesima nego sada kada smo uzeli sve u svoje ruke“, objasnio je on.

Vučić je, na pitanje da kaže koje zemlje se protive, kazao da ne želi da ih imenuje, i da mu je važno da „Otvoreni Balkan“ podržavaju SAD, a i Francuska.

Na pitanje da li bi protivljenje „Otvorenom Balkanu“ moglo da se negativno odrazi na inicijativu prijema Srbije u Šengen, kazao je da nije siguran da postoji većinsko raspoloženje za tu ideju koju je izneo premijer Češke Andrej Babiš.

„I danas je bilo razgovora na tu ideju, ali nisam siguran da može da dobije većinu“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar