Zvaničnici istražuju motiv eksplozije u Nešvilu

Vlasti SAD istražuju motiv za podmetanje eksplozije u Nešvilu u kojoj su na Božić teško oštećene desetine zgrada u centru grada i ranjene tri osobe, pošto je identifikovana osoba za koju se veruje da stoji iza napada.

Zvaničnici su juče saopštili da je reč o Entoniju Kuin Vorneru (63) koji je koji je stradao u eksploziji, ali motiv i dalje nije poznat.

„Odgovori neće doći brzo i zahtevaće još mnogo napora našeg tima“, rekao je specijalni agent FBI Dag Korneski na konferenciji za novinare.

Uprkos stotinama saveta i smernica koje su za samo nekoliko dana upućene je agencijama za sprovodjenje zakona, zvaničnici do sada nisu otkrili zašto je Vorner izazvao eksploziju.

Istražitelji su u subotu pretresli Vornerovu kuću u Entioku, gde su uzeli uzorke DNK koji su uporedjeni sa ostacima ljudskog tela nadjenim na mestu eksplozije i utvrdjeno je da se poklapaju.

Nešvilska policija objavila je i novi snimak momenta eksplozije na kome se vidi beli kamper i policajac koji prolazi nedaleko od njega pred samu eksploziju bombe.

Neposredno pre eksplozije, iz belog kampera u kom je bila bomba, emitovana je snimljena poruka „ovo područje mora biti evakuisano“ kao i pesma „Dauntaun“ Petule Klark.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.